Blog 21 augustus 2021

Vertrouwen in jezelf geeft zoveel kracht!

persoonlijke sessie bij psychologe Lieve Plasch

 Deze zomer is niet zoals anders en wanneer het  zonnetje ontbreekt,  dan is  het een hele uitdaging om ons innerlijke zonnetje elke dag opnieuw te laten schijnen. Wanneer het leven niet loopt zoals je wenst,  is het een uitdaging om de verbinding met jezelf te versterken en te investeren in de relatie met jezelf. 

Het opbouwen van een sterkere relatie met jezelf is een ongelooflijk bevredigend en bevrijdend proces. Het kost tijd, geduld en begrip.    

Ik deel graag een aantal tips die jou kunnen helpen in het versterken van  een goede verbinding met jezelf. 

Open de poort naar zelfliefde! 

 Beoefen zelfcompassie. Dit is de kern voor een sterkere relatie met jezelf, omdat het een zachtere toon in je creëert.Zelfcompassie helpt je te erkennen wanneer je een moeilijke tijd doormaakt en helpt je om de oordelen over jezelf  los te laten, wat je vervolgens opent voor meer eigenliefde en zelfzorg.

 Kom in contact met je gevoel en je lichaam. 

Ons  lichaam vult ons voortdurend met gewaarwordingen die ons proberen te laten weten wat we voelen en wat we nodig hebben. Hoe meer je jouw gevoelens probeert te identificeren, naar ze luistert hoe dichter je bij jouw intuïtie komt.  

Jouw intuïtie is jouw kompas. Heel subtiele boodschappen die ik voorheen negeerde, brengen mij vandaag zoveel informatie die mij helpen om betere keuzes te maken.  Keuzes die meer in lijn zijn met wie ik ben en wat mij écht gelukkig maakt. 

Ontdek je waarden en ontdek waarvoor wat jij leeft.  

We hebben allemaal waarden, maar analyseren we ooit echt wat ze zijn en waarom we sommige boven andere verkiezen?

Het was al een hele poos geleden dat ik nog een lijstje met mijn kernwaarden maakte,  dus besloot ik het het een aantal weken opnieuw te doen.Ik ontdekte dat mijn gezondheid, vriendelijkheid naar mens en dier, een authentieke verbinding met mezelf en anderen gekleurd door zuiverheid, respect en eerlijkheid mij écht gelukkig maken.

ontdek jouw kernwaarden

Het ontdekken van je kernwaarden helpt je om dichter bij jezelf te blijven en de verbinding met jezelf te verstevigen op momenten dat het leven jou uitdaagt.

Het helpt om makkelijker dingen los te laten die niet passen bij je kern.

Begrijp jouw behoeften en grenzen.

Het identificeren van jouw kernwaarden helpt je te herkennen wat jouw behoeften zijn. Omdat ik veel waarde hecht aan mijn fysieke en mentale gezondheid, is het verzorgen van mijn geest en lichaam een belangrijke basisbehoefte geworden. Dit maakt dat ik graag gezond eet en mijn lichaam ondersteun met natuurlijke helpers zoals kruiden,  natuurlijke cosmetica en gezonde activiteiten zoals wandelen of het beoefenen van  yoga.

Vanuit deze inzichten heb ik bv. een grens voor mezelf gecreëerd dat mijn pad die van de natuurlijke gezondheidszorg is en dat ik dit ook koester en bescherm.

 Ken jij jouw waarden en stel jij jouw grenzen om jouw waarden te beschermen?

 Eens je dit helder voor jezelf hebt, ben je beter in staat om jouw grenzen  in werk, in relaties en met jezelf aan  te gaan.

leef voor jouw waarden

Vertrouw op je innerlijke wijsheid. 

 Laat je niet teveel afleiden door de (sociale) media. Als je dit te veel volgt, raak je in de war en ben je de verbinding met jezelf kwijt.  Als er onzekerheden opkomen, probeer er liefdevol mee om te gaan en ga  op onderzoek! Neem jouw tijd om je eigen waarheid te ontdekken zonder klakkeloos de waarheid van een ander te volgen. 

Vertrouw op je eigen beslissingen en geef jezelf goedkeuring om te leven hoe jij het ziet!    

Vertrouwen in jezelf is een proces dat zoveel kracht geeft. Je kan dit versterken door dagelijks aan introspectie te doen, te mediteren, een dagboek bij te houden, activiteiten te doen die jou gelukkig maken. Dit helpt om dicht bij jouw kern te komen.  

Wanneer  je een beter identiteitsgevoel hebt, word je sterker!

Als je sterker wordt, krijg je zelfvertrouwen.Wanneer je zelfvertrouwen krijgt, ben je meer gedreven om beter voor jezelf te zorgen.

Van het een komt altijd het ander en het stimuleert een positieve stroom van energie.

Het belangrijkste is echter dat liefde en steun van jezelf een gelukkiger IK creëert.Ik wens jou dat van harte toe!

Wens je dit proces samen aan te gaan? 

 Heb je nood  aan een ondersteundende sessie?  

Een gesprek van ziel tot ziel, dan kan je bij mij een online sessie vastleggen.

Wat ze zeggen:  

"Beste Lieve, dank je wel voor het aangename en verhelderende  zoom gesprek deze middag. Ik hoop te slagen in mijn missie en vanuit zelfliefde en zorg en een helende mildheid voor mezelf mijn 💝 te kunnen volgen en volop te leven vanuit mijn gevoel, mijn levenskracht en lust terug te vinden en mijn geestelijke en fysieke gezondheid te kunnen herstellen en behouden. Dank je wel om me hierbij te helpen en me een paar handvaten te willen aanreiken. Nog een fijne avond en hartelijke groet. Namaste 🙏 Caroline uit Oost -Vlaanderen.'

Heb je nood aan een persoonlijk advies over de producten?   

Laat van je horen, ik help je graag verder! 

Keep the faith and take good care of yourself and your love ones. 🌷 

With Love, 

 Lieve Plasch

Lic. Psychologie & bezielster van Go4Balance.

Dit artikel met iemand delen?
Lieve Plasch
Louizalaan 143/4
1050 Brussel
info@go4balance.eu Advieslijn: +32 (0)477 200 200
Van maandag tot vrijdag (feestdagen niet)
9u30 - 12u en van 14u - 16u30

Wij accepteren betalingen met VISA, MasterCard, Maestro, Bancontact / Mister Cash, iDEAL, Sofort Banking, GiroPay, EPS Überweisung en bank overschrijving via het beveiligd MultiSafepay betalingsplatform.

Lieve Plasch doneert elke maand aan de 'Vier Voeters stichting' om dierenwelzijn volop te steunen.

Lieve Plasch remedies worden vervaardigd in een laboratorium conform volgens de wettelijke HACCP normen.

© 2024 Valterra bv - BE 0872 091 168 - privacybeleid - cookies - algemene voorwaarden
website by celcius.be
Het product werd
toegevoegd aan je winkelmandje.
Winkelmandje bekijken
Verder winkelen